L’alcalde de Crevillent es nega a contestar les preguntes de l’acusació davant la Jutge

El divendres al matí va tenir lloc la declaració que com imputat César Augusto Asencio havia de contestar pels delictes de prevaricació, delictes contra el medi ambient i exaccions il·legals pels quals se l’acusa. L’alcalde de Crevillent va relatar als mitjans amb quina tranquil·litat arribava als jutjats i la seua predisposició a explicar tot el necessari. No obstant això la realitat va ser una altra molt diferent. Davant la jutge, el Sr. Asencio, es va limitar a contestar les preguntes del seu advocat defensor mentre que es va negar rotundament a contestar la bateria de preguntes que tenia preparades la part demandant encarnada en l’Observatori de la Ciutadania Contra la Corrupció. Tal va ser la negativa que no va voler ni decidir quins contestava i quins no, sinó que es va acollir al seu dret per a no haver d’escoltar-les.

Per a L’Esquerra açò demostra la doble cara d’aquest senyor qui de cara al públic i als mitjans de comunicació diu estar predisposat a donar explicacions, però a l’hora de la veritat evita qualsevol pregunta que li puga incomodar. Una manera d’actuar que gens té a veure amb algú disposat a oferir una total transparència i sense res que témer. En contra seva, cal destacar la campanya de difamació permanent a la qual segueix sotmetent al funcionari que es va atrevir a denunciar la seua mala praxi, a l’extrem d’injuriar-ho públicament.

En definitiva, César Augusto Asencio ha perdut una oportunitat excel·lent per a demostrar que no hi haja dubtes sobre la seua gestió i ha passat pels jutjats com l’alumne que acusa la resta que li tenen mania, mentre descarregava qualsevol possible responsabilitat de la seua imputació en els tècnics de l’Ajuntament.

L’estratègia dels advocats del primer edil és la d’enrocar-se en l’última sentència del TSJ. Una sentència que per a recórrer-la la part demandant hauria d’acudir al Tribunal Suprem amb unes despeses que s’elevarien als 10.000 euros com a mínim si se suma el ja abonat per a poder personar-se en aquesta causa.

Dimarts que ve declararà però aquesta vegada en condició de testimoni l’ex-interventor de l’Ajuntament, Fernando Urruticoechea, el qual va haver de suportar dues obertures d’expedientació per part de César Asencio, totes elles sense recorregut i que van quedar arxivades.

Author Description

admin

Contacte:

crevillentunitatesquerra@gmail.com

96 540 15 26 Ext. 266 (horari de matí)