El Partit Popular intenta guanyar una batalla que ja ha perdut amb el tema de Abornasa

El Grup Municipal de l’Esquerra ha eixit al pas de les declaracions fetes per l’Alcalde de Crevillent una vegada coneguda la sentència del recurs presentat en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Aquesta sentència és contrària a la ja dictada pels Jutjats d’Elx la qual afectava a la manera en què havia contractat l’Ajuntament de Crevillent a l’empresa Abornasa per al tractament de les brosses del municipi. Cal recordar que en anys anteriors no solament la brossa de Crevillent sinó la de les poblacions del Baix Segura va començar a ser remesa a Crevillent, en concret a l’àrea d’amortiguació del Fondo, una vegada va tancar la planta de brosses del Baix Segura que va causar danys al Medi ambient.

La nova sentència ve a avalar que l’Ajuntament no tenia perquè conèixer que l’empresa no disposaria en un futur de la llicència ambiental requerida per a la gestió de residus, una llicència que sí va quedar definitivament denegada en 2016 per la Direcció general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental.

Per al portaveu de l’Esquerra, Josep Candela, aquesta nova sentència no modifica en gens les resolucions que amb posterioritat ha emès la Consellería denegant aquesta autorització a l’empresa i que no es basaven solament en les al·legacions de L’Esquerra sinó en informes de l’advocacia de la Generalitat. Per tant, en paraules de Candela “els veïns poden estar tranquils perquè de moment les brosses no tornaran a ser tractades al costat de les seues cases i sempre tindran a aquest grup per a defensar-los en cas que el Partit Popular intente tornar a fer negoci a costa del medi ambient i la salut de les persones”.

Per a L’Esquerra escoltar a l’alcalde de Crevillent parlar en un tema com aquest d’estalvi o de llocs de treball solament parla “de la misèria moral de qui s’atreveix a defensar l’indefensable amb tal de no assumir la seua derrota política”. En l’actualitat l’Ajuntament de Crevillent ha rescindit el contracte per al tractament de Residus Sòlids Urbans que tenia amb Abornasa, inclusivament amb els vots a favor del mateix Partit Popular. Des de llavors ha passat a dipositar els residus en la planta del consorci comarcal d’Elx, consorci al que sempre ha pertangut el municipi de Crevillent.

Author Description

admin

Contacte:

crevillentunitatesquerra@gmail.com

96 540 15 26 Ext. 266 (horari de matí)